GENERELT

Forberedelse

For undersøgelser, der kræver narkose (alle CT, MRI), skal patienten fastes i 8 timer før. Ved røntgen og ultralydsundersøgelse foretrækkes tillige, at dyret ikke er fodret på dagen for undersøgelsen, idet vi derved har mulighed for at berolige eller bedøve patienten, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Patienten må gerne have adgang til vand indtil undersøgelsen. 
Hunde bedes luftet grundigt før undersøgelse. Urinvejspatienter skal dog helst ikke være luftet de sidste 2 timer inden undersøgelsen, da vi gerne vil have indhold i urinblæren. 
Ved CT-undersøgelse af bughulen vil det fordelagtigt, at hunde ikke er fodret med store mængder knogle/ben op til undersøgelsen.
I tilfælde af at patienten får fast medicin, f.eks. smertestillende, gives denne som vanligt efter ordinationen fra egen dyrlæge. Hvis medicinen indtages sammen med mad, henstiller vi til at der anvendes små mængder. Det bedes oplyst ved ankomst, hvis patienten har fået medicin hjemmefra. 
Det er ikke muligt for ejer at være tilstede, når patienten er i narkose. Det betyder, at patienten oftest dagsindlægges, når den skal have foretaget enten CT undersøgelse eller en MRI.
For MRI patienter bedes det oplyst, om dyret har metalholdige implantater f.eks. efter knoglekirurgi.

Henvisningfolder